GymJunkie

BLOG

2019. október 23. 18:30 - iamzltn

Trónok Harca #Hungary

tumblr_n2oo8upqnz1s3x17ko1_500.jpg

Amikor én ezt a blogot regisztráltam, leültem, leírtam néhány gondolatot, és próbáltam keretet adni ennek az egész projektnek. Csak hogy tudjam milyen értékek mentén és milyen célokkal hoztam létre, hogy a későbbiekben se veszítsem a miértet és a hogyant szem elől, mert bármiről is legyen szó a küzdelmes hétköznapokban, a nehezebb vagy éppen jobb pillanatokban impulzívak vagyunk és ha nem elég szilárd a talaj amin állunk akkor bizony sokszor hajlamosak vagyunk rossz irányba fordulni. Mindezt csak azért írom le, hogy lássátok, milyen amikor megígértek magatoknak valamit, majd minderre két héttel később nekifutásból tökönrúgjátok magatokat. A diéták, edzéstervek pont így szoktak elmenni a harmadik nap után... 

Megígértem magamnak ugyanis, hogy politikával nem fogok foglalkozni ezen a blogon, mert annyira cinikussá vált a társadalom a politikai állásfoglalással kapcsolatban, és én is annyira rezignáltan vettem tudomásul a politikai híreket, hogy ez teljesen megfojtotta a diskurzust. Nincs kritikai gondolkodás semelyik táborban, nincs önkritika, nincs megfontolás, nincsenek kompromisszumok és ami a legrosszabb, nincsenek értékek menti viták. Vagy a saját faszunkat szopkodjuk, vagy a máséval verjük a csalánt. Ha nem vagy velünk, ellenünk vagy. Igaz ez mindkét táborra. Ha azt hiszed kivétel vagy, kurva nagyot tévedsz. A rendszeren kivülieket nem tudja értelmezni a rendszer, szóval inkább megrág és kiköp magából. 

A magyar politikai közéletben eddig többé-kevésbé tabu volt a narkós-kurvás videók, képek és hírek bedobása a kampányban, pedig gyanítom, hogy könyvtárakat lehetne megtölteni azokkal a mappákkal, amik országunk vezetőiről kompromittáló adatokat, képeket, videókat tartalmaznak, és amelyek jó tárgyalási alapot biztosítanak, amikor az érdek úgy hozza, vagy le kell vajazni valamit a haver cégének. Borkainak csúnyán lefőzték az idei évét, de nem csak az idei évét, hanem lehúzták a wc-n a fickót, ahogy van. Szomorú, hogy ezek után Győr újra megválasztotta, mert ezzel ismét azt üzenték a választók, hogy velük bármit meg lehet csinálni. Nem baj, ha korrupt, kábszis, kurvázik a polgármester...mégis a mi mezünket viseli. Csodálatos korkép a mai Magyarország politikai felfogásáról. Borkai persze lemondhatott volna, de nehogy azt higyjétek, hogy ez a döntés az ő kezében van. Sem a politikai sem a köré épülő gazdasági kartel nem fogja hagyni, hogy elsétáljon és önként és dalolva átengedje azokat az állami milliárdokat az ellenzék sleppjének, amik becsorognak majd a következő években. Mivel gyaníthatóan ezek politikai pályafutásának utolsó évei - ha a következő hetekben nem mondatják le - az igazán nagy üzletek még csak most indulnak meg Győrben, érdemes lesz figyelni. Úgy néz ki, hogy ez a fajta kampány működik, ezért a következő választások előtti kampányban érdemes lesz pásztázni a különböző pornóoldalakat. 

Ami a választási eredményt illeti: végleg kétpólusuvá vált az ország: NER vagy O1G. Az a polgári centrum, amit Puzsérék próbálnak megalapítani, sajnos ebben a polgárháborús hangulatban nem a megfelelő kérdésekre ad választ. A maradjon vagy menjen a Fidesz kérdést markánsan kell megválaszolni, hogy átüsse az emberek ingerküszöbét és ebben a közhangulatban nehéz lesz egy józannak mondott politikai erőt létrehozni, igaz Puzsérék nem is terveztek országos politikával foglalkozni.

Tarlóson látszott, hogy nem feltétlenül fogja bánni, ha a nyugdíjas éveit nem úgy tölti, ahogy töltötte az elmúlt kilencet. Ő az előző generációból (vagy kettővel ezelőttről) maradt itt, ami a döntésein, hozzáállásán látszott is, de a konzervatív megközelítés sok mindenben javára is vált a városnak. Az én generációm sokszor nem tudott azonosulni Tarlós döntéseivel (pl. a Vitézy eltávolítása) de tény, hogy a Demszky éra után az elmúlt 10 évben, kb. pont mióta én itt élek, ez a város nagyon sok szempontból egy sokkal sokkal élhetőbb hely lett. Lehet mismásolni, de egy ekkora város évtizedes irányítása után le lehet vonni az adott polgármester munkájáról a következtetéseket. Ha egy polgármester romokban hagyja ott város vezetését, ott egyértelműen ő a hibás, ha azonban a mérleg inkább pozitív, akkor ott hajlamosak az ellentáborból elkezdeni sikálni a szart. Jó taktika más érdemének beállítani, vagy a politikai környezetnek esetleg egyéb gazdasági tényezőknek. Tarlós ezt a várost - az elbaltázott döntésekkel együtt - kategóriákkal jobb helyként hagyja itt, mint ahogy átvette, és ezt nem lehet elvitatni. Én még azzal is egyet értek, hogy eljárt felette az idő és kell egy dinamikus, fiatalos polgármester, akivel az újabb generáció is tud érvényesülni, de könyörgöm, aki mögött a győzelmi pódiumon ott áll Gyurcsány, az menjen már a búsba. Gyurcsány, aki Mao és Pol Pot mellett felkerült a világ 20 legcsapnivalóbb vezetője közé. A fickó, aki már a humoros trash és a vállalhatatlanság skáláján általában valahol félúton helyezkedik el, attól függ, hogy celeb-ként vagy politikusként tekintünk-e rá. 
Karácsony tehát győzött, a zuglói ügyekről meg mindenki olvasgasson kicsit. Ezt lehet, hogy már írtam egy korábbi bejegyzésben, ha igen, akkor nem baj leírom még egyszer: Karácsony eddigi zuglói polgármesteri munkásságáról röviden tényleg annyit lehetne elmondani, hogy annyi biztosan kiderült, az ő gyerekszobájában nem a 'Gazdálkodj Okosan' volt a legtöbbet használt társasjáték. 

Nagyon sokan szeretnénk már látni, hogy valós alternatívát jelentsen valaki a magyar politikai életben, mert a versenyhelyzet nélkül nem létezik jól működő demokrácia és a langymeleg fosban üldögélés marad ennek az országnak még nagyon sokáig. A legszomorúbb az egészben az, hogy az 5 párti - vagy már követni sem tudom, hogy hány párti - összefogás, soraikban Gyurcsánnyal (még mindig sírok ezen), ezzel az elvtelen amőbaszerű, mindenféle identitást levető tömörüléssel állt elő.  Sőt nem is ez a legtréfásabb, hanem az, hogy ezt úgy ünneplik magukat, mintha legalábbis a rák ellenszerét találták volna fel. ‘Minden mindegy csak mi legyünk már hatalmon’ felkiáltással jól nekifutnak a dolognak, amivel sikerült a jelenlegi hatalom tökéletes tükörképét megalkotni. Nagyszerű kilátások. Aztán kíváncsi leszek, amikor majd osztozkodni kell a hatalmi pozíciókon meddig tart a nagy összeborulás. Nem tennék rájuk nagy összegben. Sajnos semelyik forgatókönyv nem tűnik túlságosan rózsásnak. A következő választásokkor vagy leváltják a Fideszt, de polarizáltságuk miatt nem hinném, hogy sok köszönet lesz benne, vagy atomjaira hullanak végképp megszilárdítva a jelenlegi helyzetet, ismét magára hagyva a magyar embereket, politikai alternatíva nélkül, amire pedig égetően nagy szüksége lenne "ennek a kurva országnak"

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gymjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr8815223302

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
BLOG
süti beállítások módosítása