GymJunkie

BLOG

2019. november 14. 18:22 - iamzltn

38. nap - Zéró munka, zéró esély

tumblr_db93e0e60d633bf91844084b0b9d2452_76c0a454_1280.pngMár nem is emlékszem mikor írtam napi bejegyzést. 3 nap múlva kidobom a 40. napi, negyedik összefoglalót (jó lesz). Az edzések mennek, nincs félrekajálás, minden tűpontos. Jó érzékelteti a jelenlegi állapotokat, hogy konkrétan elfelejtettem meghívni spanomat a saját, másfél hét múlva tartandó legénybúcsújára, amit tanúként én szervezek neki. Egy biztos: ha ennek a programnak vége lesz, az év utolsó két hetében heti 3 átmozgató edzésen kívül nem igazán fogom megerőltetni magam, mert szükségem lesz a regenerálódásra.

A 40. nap összegzése után változások lesznek a rendszerben. Mind a diéta, mind az edzés tekintetében igényel némi revíziót a projekt, és ugyanez igaz lesz az általam létrehozott tartalomra is, de erről majd az összegzésben bővebben.

Nem mondom, hogy a konditerem váltás felér egy szakítással, de fájdalmas felismerésekre lelhet az ember, amikor otthagyja a régi termét. Van pesten sok jó terem, de az ember ritkán szereti átutazni a fél várost, hogy edzhessen. Mindenkinek megvan a non plus ultra - nálam a Flex a budapesti edzőtermek csimborasszója - de a napi edzéshez sokunknak kiesnek a jobb helyek, úgyhogy hajlamosak vagyunk inkább a közeleső zugterembe lejárni. Minden teremnek megvan a maga romantikája, még a legoldschoolabb garázstermekben is igen jókat lehet pumpálni. Na jó talán az Astorián lévő Retro Fitness vagy nem tudom hogy hívják, szóval az tényleg kritikán aluli volt minden szempontból. Igaz sosem mentem volna oda edzeni, ha nem késem le a hot jogát, amire rávettem Dávidot meg Juditot, csak aztán Juci panaszkodott, hogy a mellette jógázó szőrős kandisznó egy óvatlan, hirtelen mozdulattal terítette be a fél arcát a saját izzadtságával. Utólag úgy látom, hogy nem vagyok még elég világi ehhez. Persze az sem sokkal jobb, amikor a luxinak hirdetett hegyvidéki konditeremben a személyi edzők felváltva versenyt böfögnek melletted úgy, hogy a fülhallgatón behallatszik. 

Én is elkezdtem átjárni az Eurocenterbe, de az egészben a legdurvább az a kégli, amit a terem fele vezető úton láttam. Le is fényképeztem. Bokám lefosom tőle.

20191113_125403.jpg

Amikor elhajtottam a "szakadt 20 éves hondámmal" (kösz Juc) a villa mellett, egyből az jutott eszembe, hogy akiknek annyi pénzük van, hogy nem tudják hova tenni, azok szinte kivétel nélkül mindig rengeteget dolgoznak érte. Vannak persze lottónyertesek, örökösök akiknek az élete szinte egytől egyig tönkremegy az ingyen pénztől, de rajtuk kívül minden sikeres ember kőkeményen dolgozik látástól mikulásig. A kérdés most nem az, hogy hány tisztességtelen adócsaló bűnöző válik gazdaggá. A munkamorál az, ami megkülönbözteti a sikeres embereket azoktól, akik nem érik el azt, amit szeretnének. Az anyagi siker mellett persze a saját értékrendszered csúcsán álló, más olyan dolgokban is lehetsz sikeres, mint a sport, a gyereknevelés, vagy másoknak való segítségnyújtás. Egy sikeres anya ugyanúgy végkimerülésig hajt a céljaiért, a gyerekei felneveléséért, mint az, aki az üzleti életben akar felmászni a ranglétrán. A munkamorál tekintetében nincs különbség.

Úgy veszem észre a környezetemben, hogy úgy 25-27 év felett kezd el tudatosulni az emberekben, hogy alanyi jogon nem jár senkinek semmi. Ekkor jövünk rá, hogy nem csak, hogy semmit nem adnak ingyen, de semelyik álmoskönyvben nincs megénekelve az sem, hogy az erőfeszítéseid minimálisan is megtérülnek. Azt viszont jó tudatosítani, hogy ha nem teszel energiát abba, ami téged előrelendít, azzal eleve kudarcra ítélted magad. Annak az esélye ugyanis, hogy vakon, célok nélkül kóvályogva megtaláljon téged a nagy lehetőség, betoppanjon az életedbe a nagy ő, azzal foglalkozz, amivel szeretnél esetleg úgy nézzél ki, ahogy szeretnéltnél…..szóval ennek az esélye a kőkemény munka nélkül zéró. Okoskodás vége.

Holnap jön a 4. része az egészséges táplálkozás sorozatnak, és már rengeteg király ötletem van tartalom szempontjából a jövőre nézve is, csak győzzem megvalósítani az elképzeléseket.

Isten kegyelméből

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gymjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr4415306292

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
BLOG
süti beállítások módosítása