GymJunkie

BLOG

2020. február 26. 15:54 - iamzltn

Beni 30. nap - Új jövevény a láthatáron

Amikor megláttam a friss képeket, az volt az első gondolatom, hogy Bence miért nem ment el Jennifer Lopez seggdublőrének, mert bármelyik sambás brazil gádzsi mellé oda merném állítani a Copacabánán is kérdés nélkül. (alább majd látjátok)



Amikor Beni megkeresett másodszor is azzal, hogy akkor ő most tényleg a segítségemet kérné - csak mert elsőre én sem vettem igazán komolyan - rögtön vázolta, hogy összesen hetente kettő darab edzést tud bevállalni, azt is szerencsés esetben 6 hétig és akkor még a szigorú étrendről nem is esett szó. Egy lyukas garast nem adtam volna azért, hogy lead 3 kilót is, nemhogy olyan eredményeket produkáljon, amit azóta megtett. Kialkudtam +1 otthon végezhető edzést és tényleg szigorú étrendet írtam neki, de igyekeztem a kezdeti lendület ellenére is, ha nem is húzni a féket, de az elvárásokat menedzselni (már tényleg nem kéne erőltetnem, ezt a multinál munkát vállalni dolgot) hogy azért nem esszük olyan forrón a kását. Ahogy a 20. napi bejegyzésében is írtam, a 6. hét végére a legjobb eshetőséggel számolva 88 kilót prognosztizáltam, amire Beni szart magasról és a 4. hét végére, tehát a program kétharmadánál 86 kilónál jár. Anyukám a héten a lelkemre kötötte, hogy ne beszéljek csúnyán a blogon, úgyhogy előre is bocs anyu, de eszemfaszom megáll. Beni -6,3 kilónál tart és bár volt már egy vaklárma a héten, egyelőre megy tovább minden, amíg Abigél úgy nem dönt, hogy most már tényleg megszületne. 

Az edzésekről annyit, hogy még mindig az az alapozás zajlik, és edzésről edzésről viszek valami új gyakrlatot, kipróbálunk új kombinációkat, komplexeket, miközben azért a folyamatosságot is szem előtt kell tartani.  Ezután Beni kész lesz majd egy fokkal komplexebb, haladóbb edzéstervet is követni és el lehet gondolkodni olyan gyakorlatok bevonásán, amit egy teljesen kezdővel nem lehet, mert a gyenge izomzat miatt megvan az esélye, hogy az ízületek elmennek gyufáért és sérülés lesz a vége. A terhelést viszont exponenciálisan kellett eddig is emelnünk, mert amellett, hogy Bencének jó genetikája van, jól reagál a terhelésre, és legfőképp nem buziskodni jön le edzésre, megvan benne az a fajta tökösség ami kell ahhoz, hogy többet akarjon. Erre a legjobb példa, hogy mire leértem a terembe, addigra ő már bemelegített  és 3 kör fekvőtámaszt meg húzódzkodást lenyomott.
Az étrend tekintetében egyelőre maradunk azon a 2300 kalórián, amennyit eddig is bevitt, de csak addig, amíg a felesleget lepucoltuk, és elkezdjük a terheléssel együtt fokozatosan emelni a kalóriamennyiségét is, aminek az lesz a célja, hogy kicsit az izomépítés irányába tereljük a szervezetet. Az izomépítés nagyon sokváltozós történet és egyéni attributumok függvénye, nincs egy képlet, ami mindenki számára működik, de - főleg igaz ez kezdőkre - nem szükséges kalóriatöbblet a szervezetnek, hogy izmot építsen, főleg ha van még zsír az alanyon, amiből energiát nyernek a különböző anyagcsere folyamatok. 

Ezek viszont a jövő zenéi, mert egylőre úgy tűnik, hogy bár Abigél csak egy testcselt mutatott apuéknak elsőre, de simán lehet csak napok kérdése, hogy Beni kétszeres apuka legyen és az ő életében ez a legfontosabb, nemcsak most, hanem a évtizedek múltán is úgy fog visszagondolni ezekre az alkalmakra.
A program jövő hét szombaton érne véget, de elképzelhető, hogy előbb megyünk babalátogatóba, minthogy az a bejegyzés megszülessen, tudni fogtok róla ha így alakul. Összességében büszke vagyok Bencére és a közös munkára is, mert több dolog szólt az eredményesség ellen, mint mellette mégis sikerült sokkal többet kihozni belőle, mint amit elképzeltünk és tudom, hogy milyen óriási különbséget jelent valakinek ilyen változás után tükörbe nézni és őszintén nagyszerű érzés elindítani valakit ezen az úton.
Sáráéknak kitartást és Abigélnak üzenem, ha még várna 10 napot apának lehet megjelennének a kockái a hasán..
Beni bejegyzése a kép alatt:                                 

beni30_2.jpg

 

beni30b_2.jpgPillanatok alatt eltelnek a napok, már a 30. napjánál tartok a diétának és lassan tényleg olyan magasságokba érek el, amit nem hittem volna, hogy sikerülhet.
Az előző bejegyezésnél azt írtam, hogy most már valószínűleg csökkenni fog a heti súlyvesztés, de hogy ennyire távol leszek az igazságtól azt én se gondoltam volna. Éppen ott tartunk, hogy az elmúlt 10 napban is lement rólam 1,9! kg, így egy szép kerek számot sikerült ma reggel álmos fejjel és ledöbbenten konstatálnom: Nyolvanhatpontnulla! Tegnap egyébként majdnem véget ért a diéta, de egyelőre kitart Abigél és Sára is, úgyhogy tovább nyomom a bugit. Az edzések intenzitása is nőtt, de anélkül nem lehet eredményt elérni, ezt tudja mindenki. Nem nagyon tudok most már hova tervezni, a legfontosabb, hogy épségben megérkezzen az újabb Szabó leányzó, addig pedig ahogy tudom nyomom az edzéseket a teremben és otthon is. Az otthoni edzésben van egy tökéletes segítőm, aki bemelegít és nyomja velem a fekvőket, majd ha úgy tartja kedve ráül kacagva a hátamra a 13 kilós súlyával, és közbe kiabálja, hogy "Apaaaa! Egy-kettő-három!"
Kicsit érzelgősre sikerült ez a poszt, de nagyjából a napok ugyanúgy telnek, az ételeket már megszoktam, bár próbálom azért mindig változatosabbá tenni, szóval beállt egy rendszerré az egész. És úgy gondolom, hogy az egész programnak ez a legnehezebb része, hogy rendszer legyen a mozgás az életedben, ne csak egy vágyálom. Nem tudni, hogy hány nap van még a diétából, de annak nagyon örülök, hogy végig lehet rajtam követni, hogy honnan-hova jutottam, és milyen elképesztő változásokat lehet elérni 1 hónap diétával, és heti 2 konditermi, illetve 1 otthoni edzéssel.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gymjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr1815492212

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
BLOG
süti beállítások módosítása