GymJunkie

BLOG

2020. január 13. 19:01 - iamzltn

Judit - 0. nap

Végre! Eljött ez a nap is. Elindul az első program a blogon, ahol már nem az én diétámat, fogyásomat tudjátok követni, hanem valakijét, akinek én segítek ebben, bár Juditnak inkább keretet kell biztosítani, meg határokat húzni, mert egyébként meg tudja, érti ezt a dolgot. Jönnek majd persze hullámhegyek-hullámvölgyek, amikor szüksége lehet némi rugdosásra, de a játékszabályokat lefektettük. Ti pedig ismét látni fogjátok mi történi, hogyha valamire úgy istenigazán odafigyeltek és belerakjátok az energiákat.
Tegnap este gondoltam rácsörgök erre a lányra, hogy megkérdezzem, hogy minden rendben van, felkészült-e mentálisan, megvan-e az étrend stbstbstb. Na most nem volt meg Juci száma, úgyhogy a következő beszélgetés zajlott le, ezért szeretjük:  

polish_20200113_161542278.png

Ahogy korábban írtam Juci 4 kondis edzést +1 opcionális falmászást fog egy héten végezni, diétáját pedig 1600 kalóriára lőttük be. Ahogy sokunknak Juditnak is a nassolás és a napközbeni  őt idézem "folyton van valami a pofámban" dolog a gyengéje. Ezek ugye az extra 3-500 kalóriák, amik ilyenkor a siker és bukás közti különbséget jelentik. Judit gyönyörűen megtervezte a heti kajáját, amit fel is fogok tölteni a következő bejegyzésben holnap. A megfelelő vízfogyasztás az, amire a lányoknak nagyon kell figyelniük, mert képesek alig inni egész nap. Edzés mellett napi 3 liter víz alatt dehidratált állapotban van a szervezet, ami hihetetlenül lelassítja az anyagcserét és mivel most vált számomra világossá, hogy ez mennyire nem egyértelmű ezért hamarosan erről is jön bejegyzés. Mivel Judit nem kezdő, ezért ő egy komplex, haladó edzéstervet kapott, amihez fel kell kötni a gatyáját, de szerintem nem lesz gond, amivel meg igen, azt meg közösen edzés alkalmával kiegyengetjük. Amit meg mindenképp ki szeretnék emelni az az, hogy - ahogy Judit mondta - ez egy nagyon komoly kitárulkozás, mind fizikális mind lélektani értelemben, de innen üzenném neki is és mindenkinek, hogy amikor jönnek az eredmények, azt a diszkomfort érzetet majd a sikerélmény és a büszkeség veszi át. Nagyon jó alapokkal rendelkezik és ha keményen végigcsinálja a programot bitang formát fogunk látni! 
A 10 napos összefoglalókat szintén Juci fogja maga megírni, hogy első kézből lássátok, hogy mi játszódik le egy diétában belülről, főleg hogy most egy nőtől fogjátok ezt megkapni, ami teljesen más lesz ebben biztos vagyok. A programot 60 napra írtuk, de inkább úgy fogalmaznék, hogy minimum 60 napra, mert az eredmények tekintetében Judit is nyitott volt 10-20 napos hosszabbításra, de hivatalosan Március 13-án fog véget érni a program. 

Kíváncsian várom a fejleményeket, mert már a 0. napi íráson is hangosakat röhögtem.

Na de akkor jöjjenek is Judit 0. napi képei és az ő szavai a keretes írásban alább. Valahogy így kell nekiállni egy ilyen programnak! 

img_1071_2-01.jpeg juci_0.jpg

 

Ahogy azt Zoli a beharangozó bejegyzésében már előre bocsátotta, a cél esetemben alapvetően a lapos has, kerek segg kombo elérése lenne. Nálam ez kb 5 kg testzsír leadását jelentené a lehető legkevesebb izomveszteséggel, sőt fenék tájékon jelentős izomnövekedéssel. Emellett a mászás miatt jó volna, ha a hátizmom is erősödne és tónusosabbá válna.

Jelenleg amúgy 65 kg vagyok a 165 cm-es magasságomhoz, ami szerintem átlagosnak tekinthető. Ez az öt kilós zsírvesztés nem hangzik vészesen, a 60 kiló elérése szerintem teljesen reális elvárás, de nem könnyíti meg a dolgom a 35 évem, a lassuló anyagcserém és a tény, hogy nem csupán fogyni, de izmot növelni is szeretnék.

Azt azért fontos leszögezni, hogy van némi előéletem az életmódváltás és a kondis edzések kapcsán. Pontosan 6 éve, úgy 70 kiló környékén jöttem ugyanis rá, hogy a metabolizmusom már nem olyan mint 22 évesen, már nagyon nem mindegy, hogy mikor és mit eszek és sajnos a nyolc óra irodában rohadás sincs jótékony hatással sem a seggemre, sem pedig a koleszterin szintemre. Így aztán némi utána járást követően segítség nélkül, teljesen magamtól átalakítottam az étrendem és elkezdtem sportolni. A kitartó és következetes életmódváltásnak meg is lett az eredménye, mínusz 9 kg és határ értéken belüli koleszterin úgy, hogy közben némi izmot is felszedtem.

Mostanra azonban kissé alábbhagyott a lendület, s vissza is csusszant vagy 4-5 kiló a leadott kilencből és persze nem izom formájában. Bár a sport szerves része maradt az életemnek, az edzéseket teljesen intuitív módon csinálom, nem követek semmilyen edzéstervet, azt és akkor edzem, amihez és amikor épp kedvem van. A kajálás terén kb ugyanez az attitűd, nem eszem vészesen rosszul de elég sok a nasi meg a félrezabálás, ami meg is látszik sajnos.  

Ez az elért eredmény fenntartásához is kezd kicsit kevés lenni, a további fejlődéshez pedig már nagyon! Emellett tök őszintén egy ideje hiányzik a kihívás és a sikerélmény ezen a területen. Na és itt jön a képbe Zoli barátom, aki vállalta, hogy a saját magán elért eredményeket megpróbálja reprodukálni egy, már a B oldalt pörgető (az a vicc, hogy ezt a poént egy húsz éves olvasó nem is fogja érteni. Mindegy guglizzatok rá.) irodai patkányon is.

Az elmúlt hetet amúgy a diétára és az edzés programra való fizikai és mentális felkészüléssel töltöttem. Összeírtam az első hetes kaja tervem, teletömtem a fagyasztót döglött csirkékkel, a hűtőt zöldségekkel, felduzzasztottam a kajásdoboz készletemet és búcsút vettem a felszaladt kilóktól kigömbölyödött melleimtől is. Igen sajnos az ilyen szálkásító programok egyik hátulütője, hogy a zsír mindenhonnan eltűnik, nemcsak az általunk preferált helyekről. A jó hír viszont csajok, hogy a férfi ismerőseim körében végzett reprezentatív felmérés alapján a pasikat marhára nem érdekli a mell méret. 

A legnagyobb kihívást egyértelműen a nassolásról való leállás és a heti négy edzés tartása fogja jelenteni, ami nemcsak mentális elszántságot, de viszonylag komoly logisztikát is fog igényelni részemről. A másik nehézség a megfelelő mennyiségű és minőségű fehérje bevitel lesz. Mivel laktózérzékeny vagyok és a tejfehérjével sem vagyunk nagy barátságban, csak növényi alapú fehérje porokat fogok tudni tolni. Miután ezeknek az íze és az állaga is csak egy fokkal jobb a fűrészpornál, valszeg nem a fehérje shake lesz a napom fénypontja.

Összességében azt hiszem készen állok arra, hogy belevágjak egy végre alaposan felépített, személyre szabott edzés programba és megnézzem mit tudok kihozni magamból, ha kimaxolom a teljesítményemet.



Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gymjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr5315407388

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
BLOG
süti beállítások módosítása