GymJunkie

BLOG

2019. október 18. 18:00 - iamzltn

11. nap

Ezt meg csak azért, mert egyrészt úristen de mekkora koncertet adtak idén a Szigeten, másrészt mert már bennem van az edzés előtti és épp indulóban vagyok, úgyhogy valahogy rá kell pörgetnem magam. Biztos feltűnt mind a 4 olvasómnak (Judit, Krisa, Réka, Fabó Úr, Reni szevasztok), ja 5, szóval hogy Krisa barátommal puccba vágtuk a blogot. Na jó puccnak nem nevezném, de most már legalább kinéz valahogy, mert botrány volt az a gyári skin. Jó tudni, hogy kb. semmi értelme nem volt, mert a látogatók 70%-a telefonról nyitja meg a bejegyzéseket. Sebaj.

tumblr_o9yl2uwqze1udh5n8o1_400.gifArra is rá kellett jönnöm, hogy tanév közben, hétköznap 2 körül a konditerem sokkal rosszabb, mint csúcsidőben este 6-kor. Suli után ugyanis a sok pelyhesállú, rőzsebajszú 14-16 éves kis csíra, 4-5 fős falkákba verődve pásztázza végig a konditermet, amivel nincs is nagyon baj - mi is hasonlóképp viselkedtünk 10-15 éve - leszámítva, hogy olyankor az Axe deo spray felhasználók száma négyzetméterenként sehol sem magasabb a világon. Azt hittem ezt a deo-t parfümként használó réteg velünk a 90-es évek második felében kihalt vagy felnőtt, de nagyobbat nem is tévedhettem. Nagy állatkert tud lenni azért az edzőterem, általában igyekszem delta kommando jelleggel, bemenni, elvégezni a feladatot, majd észrevétlenül távozni, de néha a valóság egy elkeserítő szelete így is beoson a fülhallgatón vagy ebben az esetben az orron. 

A derék húzódásom miatt a jitsu-t skippeltem, majd holnap reggel egy nogi-vel pótlásra kerül a dolog. Helyette lenyomtam a Pull napot, ami deadliftestől mindenestől semmivel sem kímélőbb, viszont itt a rásérülés veszélye sokkal kisebb, tekintve hogy nem próbálja meg senki majd eltörni a nyakam vagy a könyököm, tehát semmi olyan hirtelen mozdulatra nem kényszerülök, ami rosszabbá tenné a dolgot. lletve hétvégére még egy edzést terveztem. Mivel a hétre a kondikkal körbeértem, ezért egy pörgős core edzést fogok tartani, sok saját testsúlyos gyakorlattal. Az izolált súlyzós, gépes gyakorlatokhoz nagyon jó kiegészítést jelentenek ezek a street workout jellegű edzések, vagy gyakorlatok. Én eleve az edzésem első évében szinte kizárólag ezeket végeztem, aminek utólag az volt az óriási haszna, hogy nagyon stabil alapokat sikerült letennem. Hányszor látni azokat a verebeket, akik 3*10 szabályos fekvőtámaszt nem képesek lenyomni, de a csigán keresztbehúzást minimum fél óráig csinálják, hogy a lehető legtovább foglalják a terem legnépszerűbb gépét.

Minden izomcsoportra igyekszem sajátsúlyos gyakorlatokat is beletenni az edzésembe, mert egészen más érzés egy csigán lehúzás, meg egy stabil húzódzkodás, ráadásul a fokozatosság ott is tökéletesen kivitelezhető, pl. gumikötelek meg különböző rávezető gyakorlatok segítségével. Ha valaki most állna neki edzeni mozogni, én nagyrészt ezeket javasolnám, inkább csak kiegészítve súlyzós gyakorlatokkal, mert 6-8 hónap alatt hihetetlen eredményt lehet produkálni vele. Aki járt ki a Petőfi hídhoz vagy a margitszigeti workout pályára az valószínűleg ismeri a folyamatot. Nem beszélve arról, hogy nagyon jó kis közösségek alakulnak ki ezeken a pályákon és a közös edzések nap mint nap hozzák azt a tinikori bandázós feelinget, amikor semmi mást nem akartál az élettől még, csak a barátaiddal lógni, lehetőleg naphosszat. Akkor, amikor még nem az volt a fontos, hogy mit csináltok, hanem hogy együtt csináljátok, legyen szó bármiről is. Dáviddal meg is beszéltük, hogy jövő héten ledurrantunk egy közös edzést. Nagyon ritkán edzem már mással, mert az embernek szüksége van arra a másfél óra egyedüllétre, amikor nem pörög az agyad sem a munkán, sem a csajod hülyeségén, sem a saját hülyeségeden (nagyon polkorrekt mi) semmi máson. Néha viszont hasznos is lehet, mindig ötletelünk, kipróbálunk új gyakorlat kombinációkat, megosztjuk a tapasztalatainkat, tanácsokat adunk a teremben az embereknek, lehetőleg azoknak, akik rohadtul nem is kérték szóval lehet abból is tanulni, ha nem csak a pultos csajokat fűzni megy valaki, vagy csak azért, hogy instára meglegyen aznapra is a “kondiba’ kicsimmel” szelfi. Aztán lehet Dáviddal én is nyomok egy kondiba kicsimmel-t jövő héten. Már, ha az asszonya elengedi...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gymjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr9115232092

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
BLOG
süti beállítások módosítása