GymJunkie

BLOG

2020. február 17. 15:38 - iamzltn

Beni 20. nap: -4,4 kg

Beni 20 nap alatt, 6 edzéssel 4,4 kg mínuszt produkált. A 0. napi bejegyzésben a következőt írtam a reális célokról:

Beni 92,3 kilóval kezdte ma a programot, és nagyon jó lenne, ha Márciusban a szülőszobában 88 kilóval nyomná le az első szelfit a csajokkal.

beni20.jpg

Óvatos becslés ide vagy oda, jelenleg ott tartunk, hogy 87.9 kilón áll a mérleg mutatója, tehát az eredeti célkitűzést félidőre hoztuk, ami most akkor kurvajó vagy kurvajó?! Nem mondom, hogy nem fordult meg a fejemben, hogy írjak egy rövid önfényezést az általam írt diéta és edzésterv hatékonyságáról és hagyjam itt a száraz tényeket és a képeket üresen, hogy mindenki lássa, hogy 20 nap alatt ilyen változások érhetőek el, ha nem a balfaszkodás megy a félrekajálásokkal, a rosszul megválasztott ételekkel vagy a gyatra edzésekkel... 
Ez egy rendszer, aminek egységben van igazán értelme és Beni nagyszerűen végigcsinálta az első felét ennek a 6 hetes programnak, ugyanakkor fontos leszögezni, hogy az anyagcsere folyamatok miatt ezután nemhogy nem lehet beleülni az eddigi kezdeti sikerekbe, hanem pont hogy előre kell menekülni, mert a szervezet alkalmazkodik és a fejlődés megreked. Azt is tudomásul kell venni, hogy a heti mindössze 2 konditermi és egy otthon végezhető edzésnek megvannak a maga korlátai. Az edzettségi szint ezen fázisában lehet így is elérni fejlődést, de azért el kell mondani, hogy az idő szűkössége behatárolja a lehetőségeket, hiszen kevesebb edzésidő, kevesebb gyakorlás, kissebb terhelés. Ebben a fázisban a szervezet és az izomzat, a sejtek, a hormonális rendszer mind kb. 24 óra alatt visszaállnak az egyensúlyi állapotba, tehát minden edzlés után ennyi idő alatt képes a regenerálódni maximálisan az ember, és készen áll az újbóli terhelésre. A középhaladó, haladó szinten igazán komoly terhelésnél már hetekre van szükség ugyanahhoz a regenerációhoz, ezért is mondtam korábban, hogy bizonyos szempontból áldott állapot kezdőnek lenni az ellenállásos edzés területén.  
Emelni fogjuk a terhelést a fennmaradó 3 hétben, amennyire lehet és minimálisan a kalóriabevitelt is csökkenteni fogjuk, hogy megpróbáljuk tartani -1 kiló/10 nap fogyási ütemet, így pedig 85.9 kilóval ihatjuk meg Benivel az első rizlingfröccsöt a tejfakasztón. Beni fejlődésével kapcsolatban meg annyit mondanék, hogy tényleg elképesztően gyorsan képes alkalmazkodni a szervezet az edzéshez és szinte edzésről edzésre látszik a fejlődés rajta, ami számomra is meglepő sokszor. Meg az is megfűszerezi az edzéseket, hogy ha bármikor megszólal Bence telefonja megvan az esélye, hogy az asszony jelzi, hogy bár érti, hogy fontos ez a pumpálás dolog, de lassan meg kéne indulni a szülőszoba felé, mert a legújabb jövevény úgy döntött, hogy ő most megszületik. Rendesen izgulni kell most már.  

Az edzések pedig rohadt jól tudnak esni és sohasem vontatottak. Nem tudom, hogy hány embert ér el Zoli ezzel a bloggal, és hányan gondolkodnak el azon, hogy egy picit több energiát fektetnek a saját életükbe, de ha már egy valaki megteszi azokat a kezdő lépéseket, amiket 1 hónapja még én se tettem volna meg, már nyert ügy. 

Írta Beni alább, és igen amikor elkezdtem ezt a blogolás dolgot, akkor pont így gondoltam, hogy ha már egy embernek sikerül utat mutatni és adni neki valamit abból, amit nekem adott ez az életmód történet, akkor már megérte. 

Már megérte...

Beni bejegyzése alább: 

beni20b.jpgNa, nem gondoltam volna, hogy ilyen gyorsan, de úgy néz ki elértünk a Fitt Apa program feléhez. 20 nap alatt sikerült letornázni magam 87,9 kilóra, úgy gondolom, hogy ez a fogyási folyamat most kezd majd el lassulni, mert a szervezetem kezd teljesen hozzászokni a napi makroanyag bevitelhez. Az edzések intenzitását Zoli most kezdi majd feljebb tekerni, ennek megmondom őszintén örülök is (persze csak innen a gép elől), van még rajtam bőven zsír, had égjen csak :D Nem gondoltam volna egyébként, hogy hétről hétre ennyit tud fejlődni az izomzatom, és amit az első edzésen alig bírtam megmozdítani, így a hatodik edzés után már simán megy a szériázás. Mondjuk az nem nagyon látszik, hogy az izomzatom fejlődött volna, inkább érzem azt, hogy 4,5 kiló mínusz, az 4,5 kiló mínusz. Persze van a standard duma, hogy "majd sokkal jobban fogod érezni magad a testedben", amit lehet elcsépeltnek gondolni, de tényleg sokkal jobban fogod érezni magad a testedben, ha egy kicsit is megmozdulsz és odafigyelsz arra, amit eszel. Hogy unom-e a csirkemellet, a bulgurt, vagy akár a zabpelyhet? Kurvára! De amíg van esély arra, hogy én döntsem el, hogy nézzek ki, és ehhez szükségesek ezek az ételek, addig letolom a torkomon. Az edzések pedig rohadt jól tudnak esni és sohasem vontatottak. Nem tudom, hogy hány embert ér el Zoli ezzel a bloggal, és hányan gondolkodnak el azon, hogy egy picit több energiát fektetnek a saját életükbe, de ha már egy valaki megteszi azokat a kezdő lépéseket, amiket 1 hónapja még én se tettem volna meg, már nyert ügy. 
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gymjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr7715476762

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
BLOG
süti beállítások módosítása