GymJunkie

BLOG

2020. február 09. 22:35 - iamzltn

Fitt Apa 10. nap

Nem tudom ki volt az, aki először kipróbálta a fehérje-zabpehely-gyümölcs kombót vízzel vagy tejjel felöntve, de azt pontosan tudom, hogy ki volt az, aki először szárazon betolta az egész előírt adagot!

beni10coll.jpg

Kár is írnom bármit is ezekhez a képekhez, mert a kiscsaj ellopta a showt és megnyerte az internetet, másrészt Beni az első 10 nap alatt leadott 3,6 kilót. Tudjuk, hogy ez a vízleadás és az alacsony szénhidrátbevitel miatti glikogénraktárak kiürülése miatt van, de azt is tudjuk, hogy a győzelmet sosem kell magyarázni. Beni vasakarattal tartja a diétát, és keményen melózik a teremben, pedig higyjétek el, hogy vagyok annyira szadista, hogy élvezem szétfingatni. Igyekszem úgy összeállítani az edzéseket is, hogy minél többet tanuljanak, mert nem lesz mindig mellettük valaki, aki instruálja, segíti őket. A változás már most látványos a képeken is, de ez igaz az edzésekre is. Van egy nagyon érdekes aspektusa ennek az életmódváltásnak. Amikor valaki a nulláról elkezd súlyzós edzéseket végezni és az étrendjét is kiigazítja, akkor nagyon hamar jönnek az eredmények, hiszen a kezdetekkor a legpotensebb a test. Ha ezt valaki jól csinálja, hajlandó kemény áldozatokat hozni és belerakni a megfelelő mennyiségű és minőségű energiát, akkor az első fél-1 év alatt olyan ugrásszerű fejlődésen mehet keresztül, amit soha nem gondolt volna, hogy lehetséges. Ha a fizikumodat egy 100-as skálára vetítjük ki, ahol a 100-as érték a genetikai adottságaid maximuma, akkor az első év alatt a fejlődési potenciálod 50-60%-át elérheted, és életed hátralevő részében vagy képes a maradék 40 egységet kimaxolni. Izgalmas időszak lesz ez Beni életében ebből a szempontból és nagyon kiváncsi vagyok, hogy hova fejlődhet először az első 6 hétben és ha folytatja, akkor utána. Fitt apa. Ez a program neve mostantól. Fitt Apa program!

Beni lenti szavaira, csak annyival reflektálnék, hogy sikerült megfogni a diéta lényegét: életmódváltás. Nincsenek csodamódszerek, nincsenek villámdiéták, nincsenek fogyasztószerek, csak a kőkemény munkát nem lehet beárazni meg felcímkézni és gyorsan sok pénzért eladni, pedig itt csak ez van, nincs más. Hosszú távon kell gondolkodni és hajlandónak kell lenni elengedni szokásokat, ételeket és rá kell szánni az időt. Nem csak ebben a 2-3 hónapban, hanem hosszú távon. Nagyszerű dolog, amikor valaki 0-ról 1-re lép, két hónap múlva már 10-nél tart és ki tudja meddig juthat a jövőben. Ez egy tanulási folyamat, aminek sosem lesz vége és mindig lesz miben fejlődni. Ha igazán költői lennék, azt írnám, hogy a cél maga az út ugye...de nem vagyok költői, úgyhogy inkább nem írom. 

Beni, 10 nap: -3.6 kiló. Emma meg akkora sztár, hogy teljesen megőrülsz tőle! Mekkora pózba vágta magát! Le sem tagadhatná, hogy nő!

beni10collb.jpg

 

Szóval kezdjük a legelején. Nem tudom ki volt az, aki először kipróbálta a fehérje-zabpehely-gyümölcs kombót vízzel vagy tejjel felöntve, de azt pontosan tudom, hogy ki volt az, aki először szárazon betolt az egész előírt adagot! Mondjuk az feltűnt, hogy utána lazán megittam 1 liter vizet..A diéta maga ezek után már valóban gyerek játék, inkább mondanám életmód váltásnak mint diétának, a lényeg, hogy működik! 7 nap eltelte után álltam rá ismét a mérlegre, éppen csak becsúsztam 90 alá, de a 89,9 az nyolcvankilencegészkilenc. Azért előtte egy kicsit beszopattam edző bát, hogy értem én hogy fasza ez a diéta meg jó dolog a mozgás, de 93,7 kilóra mentem fel. Volt is a vicceskedésemből utána faszolás az edzésen! Apropó edzés..teljesen rendben vannak, nem mondom, hogy nincsenek szenvedések - főleg az elején - de már így a negyedik edzés után, ha látni nem is de érzek magamon változást. Az egész 6 hetes programom kedvenc része egyébként a csodás feleségem hozzállása és segítsége, emellett nem mehetek el szó nélkül. Ugye minek az embernek ellenség... csak egy komplett konyha szekrényünk van tele édességgel, chipsel, egyéb ropogtatni valókkal. A hétvégén jártunk családilag az állatkertben, megéheztek a csajok és a legközelebb eső étel pont egy kürtőskalácsos volt, ahol a két és fél szerelmem finoman betolt 1 kiló kürtőskalácsot lefojtva vanília, illetve csoki fagylalttal. DE Apuka olyan kemény volt, hogy még egy rusnya pillantást se vetett ezekre a dolgokra, mivel gondolatban már felfalta a pisztrángot. A dolog szépséghibája csak annyi volt, hogy miután hazaértünk még 2 órán keresztül csináltam a kajámat... Na szó mi szó elég jól alakul a történet, egyre közelebb a (vég)cél, van küzdelem az elemekkel rendesen, de azt már most tudom, hogy ez a 6 hetes program csak a kezdet és Abigél érkezése után folytatni fogom a dolgot, mert jövőre már 3 csajt kell (el)tartanom a kezemben!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gymjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr3215465342

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
BLOG
süti beállítások módosítása