GymJunkie

BLOG

2020. január 10. 17:52 - iamzltn

Hétfőtől új emberek és programok a blogon - Előzetes

tumblr_af1a75d84b61b6fb4d9734c3dafe4831_78d73c84_400.gif2020 azért viszonylag mozgalmasan indult, pedig maga az évszám olyan, mintha egy 80-as évekbeli jövőben játszódó sci-fi címe lenne. Van ez az ausztrál inferno, meg itt ez az iráni konfliktus. Rempa barátommal egy pár éve a rakparton sörözgetve arra a következtetésre jutottunk, hogy csak idő kérdése, amikor a kurva nagy szabadságunk véget ér, mert valaki zicher, hogy atomot fog dobni valakire, aztán NATO, kutyafasza és már csak azon kapjuk magunkat, hogy a tábori orvos érzéki prosztatamasszázst ad a sorozáskor. Elindult ez a blog is, tök nyugi van, minden megy a maga útján, nem most kéne kibombázni minket, legalább várják meg, amíg ezt a pár programot végigfuttatjuk itt a blogon.

Szóval programok. Már múlt év végén írtam egy bejegyzést, amiben belengettem, hogy indulnak itt programok a blogon, és lekövethetitek mások átalakulását is. Ez a bejegyzés álljon itt egy előzetesként az előttünk álló programoknak, ugyanis az első kettő elstartol 13-án, majd követi egy következő Január 24-én, és még egy majd Február közepétől. 

Elsősorban csajokkal akartam dolgozni, mert a nőkkel bizonyos szemponból, és most itt nem tudom sajnos képernyő méretű nagybetűkkel kiírni, hogy CSAK BIZONYOS SZEMPONTBÓL könnyebb az élet. Mégpedig azért mert ha egy nő a segítséged kéri, megmondod neki, hogy mit kell tennie, és a szokásos drámázáson meg érzelmi hullámvasúton kívül nem kérdőjelezi meg azt amit mondasz neki. Na jó, ez sem igaz, mondjuk úgy, hogy ebben az esetben. Mi férfiak viszont hajlamosak vagyunk mindenkinél sokkal okosabbnak gondolni magunkat, még annál is, akinél nyilvánvalóan nem vagyunk okosabbak, úgyhogy a srácok esetében fennáll a veszélye, hogy elkezdődik a faszméregetés, meg a módszerek megkérdőjelezése, meg a nekem ne mondja meg, majd én tudom mert tavaly már voltam konditeremben négy alkalommal szöveg. Na szóval ehhez most így az első programok alkalmával rohadtul nem fűlött a fogam, mert itt azért nem csak arról van szó, hogy akik részt vesznek ebben, azoknak sikerül-e átalakulniuk, hanem arról is szó van, hogy ha ez itt nem működik, akkor én is meg a blog is megy a levesbe, ezért nekem olyan emberek kellenek, akik megbíznak abban, amit mondok nekik és végre is hajtják. Cserébe én végigrugdosom őket ezen a programon és ideális esetben mindenki nyer. Ők is, a csajuk, faszijuk főleg és én is, de reményeim szerint azok is, akik követni fogják a programok alakulását. Szerencsémre szinte kizárólag srácok akartak jönni eleinte, de aztán csak összejött, hogy két csajjal nyissuk meg az idei programok - remélhetőleg hosszú - sorát, és aztán arra is rájöttem, hogy igazából azok a srácok, akik jönnének, ők meg hallgatnak rám, szóval nem kell ezt túlgondolni, csinálni kell. Mivel itt minden nyilvános lesz, lesz rajtuk elég nyomás, hogy ne dőljenek be a gyenge pillanatokban, és ott leszek én is, hogy ez ne történjen meg. 
Két női, két férfi program indul el, alább pedig összefoglalom, hogy kikről van szó és mire lehet számítani tőlük. 

Juci

Kezdés: Január 13.

Judit egy csaj barátom, akivel a munkahelyemen sodort össze az élet néhány éve. Elöljáróban annyit, hogy miután először kávéztunk a kollégákkal, egy kolléganőm megkérdezte, hogy mi a véleményem róla. Asszem szó szerint ennyit mondtam: "Jó arc, de bazdmeg észrevetted, hogy mennyit beszél?!" és ez mit sem változott azóta sem. Juditról tudni kell, hogy nem teljesen kezdő, ez majd ki is fog derülni a saját 0. napi bejegyzéséből, ami állítólag nem lett nagyon hosszú, de a fentiek ismeretében szerintem Judit és mindenki más skálája a közlés hosszát tekintve nem ugyanolyan kiosztású. Viszont ez az én blogom, úgyhogy én azt mondtam, hogy írjon le mindent, amit szeretne, úgy ahogy szeretne, aki nem akarja, majd nem olvassa végig. Szóval Judit nem kezdő, viszonylagos rendszerességgel edz, és az utóbbi időben ráállt a falmászásra, amit amúgy mindenkinek tudok ajánlani, mert nagyon jó móka és nagyon kemény sport egyben. A céljait majd le fogja maga írni, de mint minden nőnek lapos has és kerek fenék az, amit leginkább el akar érni és az edzéstervét is úgy állítottam össze, hogy összhangban legyen a falmászásba fektetett ambícióival is. Tök jó alapokkal rendelkezik és szerintem bitang formát ki lehet hozni belőle 60 nap alatt, meglátjátok majd. Szerintem a kor nem számít, de bármennyit is szívjuk a vérét a korával, ő még totál fiatal, így 35 évesen még bírnia kell és ennek megfelelően egy kemény és komplex edzéstervet kapott, lesz benne kihívás bőven. Judit egy intelligens, ambiciózus csaj, szinte nulla kételyem van abban, hogy végig fogja csinálni ezt a programot. 

Jah majd elfelejtettem: tegnap este 9-kor köszöntünk el egymástól úgy, hogy mindenben megegyeztünk. Külön kitértünk a csalónapokra, meg a félrezabálásokra, ahol megmondtam Juditnak, hogy az első 20 napban nincsen étcsokit, csalókajálás, semmi, ami nincs a diétában, utána is közös megegyezés alapján. Eltelt kicsivel több, mint 12 óra és a nő érted, elkezdte az apróbetűs részeket böngészni meg joghézagokat keresni, itt 3 nappal kilövés előtt elkezd alkudozni, hogy ha rákívánna az édességre akkor a vegán fehérjeszelet tök jó lenne. Ez zajlott: 

screenshot_20200110-134442.png screenshot_20200110-134501.png screenshot_20200110-134531.png



Veronika

Kezdés: Január 13.

Veronika pontosan olyan leányzó, akit annyiszor megénekeltem már ezen a blogon. Aki örök elégedetlen volt magával, de egyszerűen nem talált utat a fitness és fogyókúraipar rengetegében, ami valós lett volna és közelebb vitte volna a céljához. Rettenet koplalásokkal és 500 kalóriás diétákkal ásta alá az egészségét hosszú éveken keresztül. Amit újra és újra meg kell tanulnom, hogy sem a szociokultúrális háttér, sem az intelligencia nem áll szoros összefüggésben a szorgalommal, kitartással. Számomra mindig a legmegdöbbentőbb, hogy ezeket az elképesztő marhaságokat még csak csak elnézi az ember egy bizonyos rétegnek, de amikor egyébként intelligens, többdiplomás, az élet egyéb területein sikeres nők teljesen vakon vannak az egészséges életmóddal kapcsolatban az újra és újra meg tud lepni.
Szerencsére Vera az utóbbi fél, egy évben sokat fejlődött, a táplálkozása is elkezdett közeledni az elfogadhatóhoz, és nagyon szép távokat kezdett el lefutni (10+ km), amit én személy szerint sosem néztem volna ki belőle és ez volt az, ami meggyőzött, hogy érdemes energiákat fektetni az ő programjába. És legyen ez követendő példa mindenkinek, aki mindig mástól vár megoldást, meg aki arra vár, hogy majd valaki megírja neki a tökéletes edzéstervet.. mindig nektek kell megtenni az első lépéseket, hogy megmutassátok az embereknek, hogy többre vagytok képesek, mint amit gondolnak rólatok, mert soha senki nem fog a két szép szemetekért kisegíteni, felemelni, tiszta önzetlenségből. Szóval örülök, hogy végül is összejött ez a program, mert Vera magyar nők tízezreit testesíti meg a maga szinte nulla sportmúltjával és a életmódipar rengetegében való eltévelyedésével. A sokéves fogyókúrázás valószínűleg nem múlt el nyom nélkül az anyagcsere folyamatokon, úgyhogy nem lesz egyszerű menedzselni a dolgokat, de amekkora kihívás, pont annyira tanulságos lesz, és pont annyira édes lesz a siker a végén. Úgy tűnik, hogy megteszi a legnagyobb lépést, hogy kihozza magából a lehető legjobbat, és elkezdi ezt a programot. Számítok némi érzelmi hullámvasútra, de nagyon optimista vagyok! 


Beni - A 6 hetes apa program

Kezdés: Január 24-26

Beninek jön a második gyermeke március közepén és megkeresett, hogy miután hazaér egy külföldi útról, lenne még 6 hete, hogy kicsit összekapja magát, miután felrántott kb. 15 kilót az elmúlt években. Neki is voltak az étkezéssel olyan lyukra futásai, mint fehérjehiány a vegetáriánus próbálkozás miatt. Ráadásul mivel kisgyermekes apukáról beszélünk, ezért az edzésre szánható idő is igen korlátozott, ami heti 2 alkalmat jelent és az idő is igen rövid. Én rögtön kialkudtam +1 otthon végezhető edzést, úgyhogy ha nem is beach body-t, de egy szülőszoba body-t össze tudunk hozni 6 hét alatt is, ha elég ügyesek vagyunk és mindent pontosan végrehajtunk, ami belefér ebbe a rövid időbe. 6 hét mire lehet elegendő heti 2,5 edzéssel? 5-7 kiló mínuszt szinte biztosan össze tudunk hozni, de a fontosabb oldala itt is az lesz, hogy Beni képet kap majd egy kiegyensúlyozott étrendről és egy jól összerakott edzéstervről, amiket majd nem kell száműznie - az étrendet legalábbis - a gyermeke születésével. Bár a zalai Sergio Ramos-ként focizott keményen kb. 2-3 évvel ezelőttig, ez azért majd más lesz. A 6 hetes apa program Január 24-25. körül indul. 


Renátó:

Kezdés: Február 15-20.

Éljen az ifjú pár! Ő volt az akit nem hívtam meg a saját legénybúcsújára, amit én szerveztem, mint tanú. Az esküvő napján pedig - ez a diétám legszigorúbb részére esett - a délutáni fotózás alatt összesen 10 perc kellett, hogy rendesen bebasszak, mert elszopogattunk egy fél üveg viszkit, hogy a koccintós képekben azért legyen őszinteség. Rempa azért magához képest szépen fogyott az esküvő előtt is, és Január elején indult volna az ő programja is, de közbe jött egy Tájföldi nászút, ezért úgy döntöttünk, hogy inkább akkor futunk neki, amikor hazaérnek. Renátónak nagyon jó alkata van, igazi súlyemelő alkat, könnyen fogy és hízik is, de ez igaz a rajta levő izomtömegre is. Van edzésmúltja és jelenleg is edzeget, amennyire tudom, viszont még sosem csinált ilyen összeszedett programot, úgyhogy nagyon kíváncsi leszek mit sikerül kihozni a dologból. Barátok vagyunk régóta, semmi kétségem afelől, hogy végig fogja csinálni.

tumblr_p8d2a7lpcw1wgdxmzo1_500.jpgNégy ember, négy teljesen különböző testalkat - ezt a képekből majd látjátok - és teljesen más célok, más körülmények, más prioritások. Az eszközök hasonlóak lesznek, a recept minden esetben egy kicsit más a szemlélet viszont megegyezik minden programban. Nem lesz mismásolás és nem lesznek gyengeségből kikényszerített kompromisszumok. Kérlelhetetlen leszek és itt a blogon is azt fogjuk megírni ami lesz. Ha valaki sumákol, mismásol vagy feladja, akkor az kerül be a bejegyzésekbe, de nagyon szeretném, ha mind a négyen sikerre vinnék a programot, ezért minden támogatást megkapnak majd tőlem.

13-án, hétfőn indítunk Judittal, majd 5 napos eltolásban érkezik Vera 0. napi bejegyzése, 18-án, aztán 25-én szombaton meg Benié. Renátó pontos kezdési időpontjáról meg majd még írok. A heti/10 napos összefoglalóikban láthatjátok majd, hogy min mennek keresztül, milyen kihívásokkal kell megküzdeniük és remélhetőleg azt, hogy milyen érzés olyan határokon átlépni, amin évek óta, vagy még soha nem sikerült. 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gymjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr2515401302

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
BLOG
süti beállítások módosítása