GymJunkie

BLOG

2021. április 19. 14:16 - iamzltn

Hybrid 2. ciklus összegzés

864bc02f-9d8f-4317-ab66-5362c3333c2c.jpegHúsvét utáni héten zárult le a jelenlegi programom második 5 hetes periódusa, amiből az ötödik egy pihenős, deload hét volt. Ez olyannyira pihenősre sikerült, hogy zéró alkalommal edzettem egész héten, - ha az 5 fokban fűnyírást nem tekintjük edzésnek - viszont legalább összeszedtem egy megfázást, ami ugyan nem segített elindítani a harmadik ciklust, igaz nem is különösebben hátráltatott benne. 

A programot 10 hete kezdtem és a második ciklusra összeállt a rutin. Az első 4-5 hét után alakul ki a ritmusa ezeknek a programoknak, ami azért is volt esetemben áldásos, mert ha ez nincs, akkor jó eséllyel én is megtompultam volna agyilag a bezártságtól annyira, hogy kinézek egy Gődény tüntetire. (Ugyanitt vírustagadóknak 50% kedvezmény életmoodváltó programokra) 

Olyan nagyon nem részletezném az edzéseket, mert nagy vonalakban annyit tudok elmondani róluk, hogy vannak, mennek mindenféle fennakadás nélkül. A jitsuból fakadó, szinte elkerülhetetlen nyaki húzódásokon kívül a sérülések - lekopogom - teljesen elkerültek. A tény, hogy sem váll, derék sem térd tájékon nem szívok semmilyen apró sérüléssel sem az annak a jele, hogy a terhelés tökéletesen van belőve. A ciklus első heteiben szinte már-már kevésnek érződik, de egyrészt ez becsapós tud lenni, másrészt fontos hogy periodizációban akkor sem ugrunk át ciklusokat, heteket terhelésben ha az edzések néha könnyűnek hatnak. Az egész periodizálásnak eleve pont az a lényege, hogy nem maximális terhelésen nyomod hétről hétre. 

Eredmények tekintetében azt lehet mondani, hogy két hónap alatt kb. 10%-ot ugrott minden nagy erőgyakorlat egyismétléses maximuma, igaz hogy egy 3 hónapos kihagyást követően kezdtem az edzéseket. Az alábbi táblázat a mért egyismétléses maximumokat mutatja az adott ciklusok végén. (OHP=vállból fej fölé nyomás) ke_pernyo_foto_2021-04-16_16_33_02_1.png

Szánalom, hogy a guggolásom még mindig gyengébb, mint a fekvenyomásom, reményeim szerint 4-6 hónap múlva már kiegyensúlyozottabb lesz az emelésekben mutatott erőszint. 

A kaja 

Tartom a napi 3000 kalóriát, 180-200 gr fehérjével. Hosszú évek melója van a tökéletes zabkása kikísérletezésében, aminek a "receptjét" fel is dobom valamikor a blogra. Napi 4 étkezés 1-2 apró snack-el kiegészítve. Zabkása, tortillák, szendvicsek, hambik, melegszendvicsek vacsorára jellemzően egy hatalmas tál túrókrém sok gyümölccsel. Rákaptam a steak-re, amit vasárnaponként sütöttem többször, ami nagyon úrinak hangzik, de egy 30 dekás steak árban egy olcsóbb 32-es pizzával egyezik meg, igaz ezt egy fokkal nehezebb elkészíteni, mint egy rendelést. 

Forma 

A programot 96 kilóval kezdtem, az első ciklus végét 95 kilóval zártam, a másodikat meg 94,7-en, vagyis lényegében fenntartó diéta van, nagyon enyhe deficites időszakokkal. Ideális, ha "tömegelni" szeretnél, mert pontosan tudjuk, hogy a kalóriatöbblet nem gyorsítja az izomépítést, de legalább vágósúlyba hízol tőle. Erre mondják az okosok, hogy testkompozíció átalakítás. Erő és tömegnövelő edzések fenntartó kalóriabevitellel.  

Forma teljesen rendben van, a kezdetekhez képest láthatóan szárazabb vagyok, terveim szerint még két 5 hetes ciklust nyomok le, vagyis valamikor Június közepén fejezem be a programot, addigra leszek életem formájában. Ha itt nyitás lesz, akkor augusztusig valszeg mások lesznek a prioritások, de ezt majd meglátjuk. 

A határidők nem a legjobb barátaim, ezért nem is vállalok erre semmit, de ha olyan eredményesen zárul a program, ahogy én azt gondolom, akkor ezt az egész Hybrid dolgot össze fogom állítani egy PDF+excel formában a táplálkozási kisokosként funkcionáló receptkönyvvel, periodizált edzéstervvel olyan középhaladóknak, akik kifejezetten erősödni, izmosodni szeretnének.

Alásszolgája! 

tumblr_p7segxmh641wlgabxo1_500.jpeg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gymjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr3816503236

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
BLOG
süti beállítások módosítása